MLAD MESEC – BELO

Enološki:

Uk. Alkohol: 13.67v.v.; Uk.šecer 0.56; Kiselina 5.65; Uk.ekstrakt 20.60; PH 3.37;

Somelijerski: 

Čisto, bistro vino, svetlo žute boje sa zelenkastim prelivima, kristalne refleksije. Na prvi nos izražajno, opjno sa naglašeni sovinjonskim notama. Na ukusu je bujno, kompleksno, vegetalno-voćnog karaktera. Srednjeg tela sa izraženim kiselinama koje su dobro izbalansirane sa ostalim komponentama.  Preporuka za hranu: jela od morskih plodova, piletine, pasta sa belim krem sosevima, vezanim salatama bez paradajza ili limunovog soka.Služiti ga na temperaturi od 12-14ºC.

Kulturološki:

Mlad mesec je  večna asocijacija na pozitivno, otvoreno i životno.

Geografski:

Leskovac/Fruška Gora

Poetski:

Mlad Mesec…Nestvaran kao zlatna struna na plavetnilu nebeskog svoda, svakog puta kada ga vidite začarani ste njegovom pojavom, njegovim uticajem, gorite od želje da započnete novi život, glava vam je puna ideja, promene su u vazduhu… Blagonaklon prema umetnicima I ljubavnicima, Mlad mesed otvara dotad daleke mogućnosti koje već u sledećem trenutku mogu postati stvarnost.

 

MLAD MESEC – CRVENO

Enološki:

Uk. alkohol: 13.32v.v.; Uk. šećer: 0.56; Kiseline 5.65; Uk. ekstrakt: 31; PH 3.72

Somelijerski: 

Vino zagasite karmin crvene boje. Na prvi nos se oseća intenzivan barik dok se daljim stajanjem vina, razvijaju arome zrelog bobičastog voća a posebno marela. Na ukusu je veoma pitko, dobro balansirano sa nežnim svilenkastim taninima. Suptilno a opet dovoljno snažno da prati većinu jela od crvenog mesa, paste sa paradajz sosevima kao i jela od divljači. Služiti ga na temperaturi od 17-18ºC.

Kulturološki:

Mlad mesec je  večna asocijacija na pozitivno, otvoreno i životno.

Geografski:

Leskovac/Fruška Gora

Poetski:

Mlad Mesec…Nestvaran kao zlatna struna na plavetnilu nebeskog svoda, svakog puta kada ga vidite začarani ste njegovom pojavom, njegovim uticajem, gorite od želje da započnete novi život, glava vam je puna ideja, promene su u vazduhu… Blagonaklon prema umetnicima i ljubavnicima, Mlad mesed otvara dotad daleke mogućnosti koje već u sledećem trenutku mogu postati stvarnost.

ŠANSA

Enološki:

Uk. alkohol: 13.58v.v.; Uk. šećer: 1.04; Kiseline 5.91; Uk. ekstrakt: 21.60; PH 3.40

Somelijerski: 

Belo vino zlatno žute boje, izuzetne bistrine. Na nosu čisto. Sortni karakter ovog vina dolazi do punog izražaja na ukusu. Osvežavajuće, kremasto, puterasto sa naglašenim notama belog voća. Harmonično, dobro izbalansirano vino. Preporuka za hranu: Ovo vino bi se veoma lepo slagalo sa raznim vrstama ribe (osim plave ribe), kako sa jelima od živinskog mesa tako i sa specijalitetima od pernate divljači. Služiti ga na temperaturi od 12-14ºC.

Kulturološki:

Šansa je sastavni deo svakog amalgama uspeha, sreće i dobrog života.

Geografski:

Leskovac

Poetski:

Kao srebrna nit mladog meseca u mračnoj noći, Šansa otvara vrata svojim večnim pratiljama, Nadi i Sreći. Bez obzira koliko je mala ili Velika, da li je poslovna ili ljubavna, prva Ili poslednja, životna ili ratna, Šansa je Mogućnost da se igra portiv pravila, mogućnost Da okušamo Sreću I ne izgubimo Nadu. U Predvidljivom svetu bezuslovne kauzalnosti Često sve što nam je potrebno su Šansa, Sreća I nada. Ne gubite Nadu, okušajte Sreću, Iskoristite Šansu.

AURA

Enološki:

Uk. alkohol: 12.88v.v.; Uk. šećer: 1.20; Kiseline 4.56; Uk. ekstrakt: 20.60; PH 3.40

Somelijerski: 

Pažnju će Vam privući svetlo ružičasta boja, visoke refleksije. Izražene kompleksne arome zrelog crvenog voća i poljskog cveća (jagoda, višnja, malina…), sveže, lagano i dopadljivo vino.
Proizvedeno je od groždja muskat hamburga (Muscat Hambourg) koji je nosioc mirisa, kaberne sovinjona (Cabernet Sauvignona) zaduženog za strukturu i malo merloa (Merlota) da se umekša naknadni ukus. Umerene je punoće na ukusu, prijatnih kiselina, bogato voćnim aromama. Služiti ga na temperaturi od 10-12ºC.

Kulturološki:

Auru su oslikali renesansni majstori, svako od nas je priželjkuje i traži u ljudima oko sebe.

Geografski:

Leskovac/Fruška Gora

Poetski:

Aura – rodjaka Duge i sestra Polarnog svetla;  knjige naucnika vec sve znaju o njima. Ali i knjige alhemicara, pesnika i sanjara. Nestalna iluzija oka i zelja srca, Aura je vidljiva samo za one koji lice okrenu gore – ka nebu; za sanjare, za alhemicare, pesnike i proroke. Kazu da je simbol svetosti i svetlosti, inspiracija ljubavnika, vesnik dobrih vremena. Aura, suvise retka da bi sebi uskratili zadovoljstvo uzivanja u njenoj dragocenoj igri svetla i tame.

SAUVIGNON BLANC – premium

Enološki:

Uk. Alkohol: 13.58v.v.; Uk.šecer 0.30; Kiselina 5.75; Uk.ekstrakt 22; PH 3.51;

Somelijerski: 

Sortno vino, limun žute boje. Naglašene herbalne i vegetalne arome karakteristične za sauvignon. Na nosu čisto, aromatično, karakterno, izražajno, zavodljivo. Na mirisu su prisutni i blagi cvetni tonovi, belog cveća. Na ukusu puno, harmonično, sofisticirano. Naglašene kiseline i znatna količina alkohola su dobro podržani punoćom vina tako da je ukupna impresija za ovo vino, snažno vino sa dobrim potencijalom za odležavanje i duže čuvanje. Služiti ga na temperaturi od 12-14ºC.

Kulturološki:

“Sauvage” je za neke osnova za ime ove sorte. DKSov SovBl želi da vam divljinu prikaže prihvatljivom i autentičnom.

Geografski:

Fruška Gora/Bujanovac

Poetski:

Raskošno elegantan, neobuzdan a pripitomljen

 

CHARDONNAY – premium

Enološki:

Uk. Alkohol: 13.61v.v.; Uk.šecer 0.58; Kiselina 5.12; Uk.ekstrakt 19.80; PH 3.42;

Somelijerski: 

Kristalno bistro vino zlatno žute boje. Na nosu se prepoznaju arome tipične za sortu šardone. U prvoj impresiji su dominantni puterasti tonovi ( indikacija malolaktičke fermentacije). Vremenom se u lejerima oslobadjaju arome ananasa i vinogradarske breskve kao i blagi začinski tonovi, muskatnog oraščića i vanile. Vino puno, bogato, lepo zaokruženo sa jakim ali vrlo prijatnim kiselinama.  Na nepcu je izuzetno somotasto i snažno.  Služiti na temperaturi od 12-13ºC.

Kulturološki:

Najpoznatija, najprodavanija, najveća sorta. Verujemo da ćete prepoznati stil DKS CH.

Geografski:

Leskovac

Poetski:

Vešto ušuškana najprepoznatljivija sorta

 

MERLOT – premium

Enološki:

Uk. Alkohol: 14.08v.v.; Uk.šecer 1.14; Kiselina 6.97; Uk.ekstrakt 32; PH 3.29;

Somelijerski: 

Vino intenzivne rubin crvene boje. Posle prve impresije i naglašenih aroma barika pred nama se otvara spektar bogatih voćnih aroma: tamnog bobičastog voća a posebno zrele trešnje utopljenih u neverovatano intenzivnim tonovima crne belgijske čokolade. Vino je punog tela, jako i energično. Ovo vino parira jelima od jagnjetine, druguje sa biftekom u gorgonzola sosu i to srednje pečenom,  ili ćuretini u sosu od šumskog voća, špagetama sa crvenim (paradajz) sosevima. Ovo vino je uputno dekantirati pre služenja bar pola sata i služiti ga na temperaturi od 18ºC.

Kulturološki:

Merlo je  najatraktivnija sorta 90ih godina. Merlo je naš prvi povratak čistoj sorti, prvi u Srbiji kada su mali podrumi u pitanju.

Geografski:

Leskovac/Fruška Gora/Bujanovac

Poetski:

Dostojno glavne uloge za, uobičajeno, sortu u senci većih

 

CABERNET SAUVIGNON – premium

Enološki:

Uk. Alk: 14.38v.v.; Uk.šecer 1.29; Kis 5.38; Uk.ekstr 29.40; PH 3.71;

Somelijerski: 

Crveno vino, krv crvene boje. Na nosu dominiraju arome crne ribizle i kupine sa dobro ukombinovanim barikom. Što se vino duže razvija, slojevito se razvijaju arome kafe i kedrovine. Vino je snažno, mesno, puteno… sa izuzetnim potencijalom za odležavanje. Tanini su dobri, zreli  i umereno robusni. Zbog svoje aromatičnosti i punoće ovo vino bi bilo idealan pratilac jakim jelima od crvenog mesa i divljači kao i tvrdim, punomasnim sirevima. Bilo bi poželjno da se dekantira i do sat vremena pre konzumacije. Služiti ga na temp.18ºC.

Kulturološki:

Sa svim atributima najveće sorte na svetu.

Geografski:

Leskovac/Bujanovac.

Poetski:

Cabernet je plod slučajnog spajanja. Naš Cabernet neće zaslužiti svaka godina berbe, i namerno će biti samo velik i proveren.

CITATI

Osnovni sastojak vina je voda. Budi kao voda. Ona uvek ide pravo i ne osvrce se nazad da vidi ko iz nje pije. Svoje prepreke probije ili mudro zaobidje. Nijedan joj kamen dorastao nije.

A.P. Cehov

Osnovna serija po ugledu na stil Bordeaux-a.
Premium serija iskljucivo samotok.
Tradicionalna tehnologija, zasnovana na plemenitim kvascima i grozdju.
Iskljucivo suva vina.

O VINU

Naša vina su odgovor na zahteve modernog tržista koje podrazumeva kvalitet ali istovremeno zahteva proizvod koji će Vas zivotni stil oplemeniti i mnogim drugim vrednostima: duhovitost; autentičnost; vrhunski savremeni dizajn; pitkost; spontanost.

DoKrajaSveta_logo-beli-web